Trajecten

Een avontuur van 6 sessies om te groeien
Er zijn op dit moment 2 trajecten die kunnen gevolgd worden. Deze trajecten zijn steeds individueel en kun je op eigen tempo inplannen. Meestal vinden de afspraken om de 2 à 3 weken plaats, zo is er thuis ook voldoende tijd om de info te verwerken en thuis de oefeningen en veranderingen te ervaren. Deze trajecten zijn op dit moment gericht op kinderen of ouder-kind. Indien je als volwassene een traject wil volgen dan kan dat ook, maar dan verwijs ik je door naar mijn andere website bodesmadryl.be.

Deze trajecten hebben vaste opstartmomenten en kunnen dus niet het hele jaar door georganiseerd worden. Momenteel is er een opstartmoment in de loop van mei 2019. Dat wil zeggen dat je eerste sessie bij voorkeur in de maand mei ingepland wordt en het traject daarop verder gepland wordt, al is er natuurlijk wel speling.

Er is een volgende opstartmoment in september 2019.

Traject 1

HSP omarmen

De eerste sessie vind plaats in mijn gewone praktijk. Dat doen we zo omdat we dan veel meer kunnen praten. Het is minder leuk voor het kind, maar hoe meer info we kunnen uitwisselen in de eerste sessie, hoe gerichter de rest van het traject uitgevoerd kan worden. We werken dan wel rond een thema en vaste onderwerpen die daarin aan bod komen, toch is het belangrijk om iedereen als individu te bekijken en zo de unieke behoeftes in te vullen.

Vanaf de tweede sessie werken we telkens bij het paard, op de andere locatie dus. Bij aanvang pols ik even hoe  het in de tussentijd verlopen is terwijl we het paard wat verzorgen en voorbereiden op de sessie. Daarna vertrekken we naar de piste of de weide. Op basis van het gesprek uit de eerste sessie maak ik een volgorde op van thema’s  die in de sessies verwerkt zullen zijn zoals grenzen stellen, prikkels herkennen en managen, emoties begrijpen, een veilige plek creëren, assertiviteit en communicatie,…

Op het einde van elke sessie is er opnieuw een feedbackmomentje en bespreken we wat er eventueel thuis kan geprobeerd of geoefend worden. Daarvoor krijg je ook een speciaal schriftje mee als begeleiding.

Traject 2

Samen Mindful

Ook in dit traject vindt de eerste van de 6 sessies plaats in mijn gewone praktijk. Deze sessie dient als kennismaking en vormt een basis voor het verder verloop van het traject. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het traject niet kan bijgestuurd worden, het gebeurt regelmatig dat de hulpvraag evolueert, de oefeningen en thema’s die aan bod komen, evolueren dan mee. De 5 andere sessies trekken we naar de piste, de weide of het wandelpad met een paard.

Dit traject is bedoeld om zowel ouder als kind bekend te maken met het concept mindfulness. Want ook kinderen hebben de behoefte om fysiek en geestelijk tot rust te kunnen komen. Ze leren op een speelse wijze hoe ze zich kunnen losmaken van ‘het vluchtige’, bij zichzelf kunnen komen of blijven in stressvolle situaties, hoe ze dicht bij hun natuur kunnen blijven. ‘Mindful zijn’ is in feite heel natuurlijk en kunnen we allemaal, alleen wordt het ons gaandeweg afgeleerd. En dat gebeurt alsmaar vroeger en sneller.

Als ouder wordt je meegenomen in de oefeningen en zul je merken dat zowel het paard als jouw kind soms als spiegel fungeren. Je zal leren hoe je jouw zoon of dochter het best kan ondersteunen op een manier die jou ook helpt. De bedoeling van het traject is om meer rust en balans te brengen binnen het gezin, om meer begrip te hebben en elkaar emotioneel te begrijpen.

Omdat het verloop en de volgorde van het traject varieert tussen kinderen en er veel afhangt van de eerste sessie en het verloop, lijst ik geen vaste inhoud per sessie op (zoals ik dat voor de traject voor volwassenen wel doe). Maar om je toch een duidelijker beeld te geven van wat allemaal aan bod komt, geef ik hieronder een voorsmaakje van de thema’s en oefeningen:

– verscheidene ademhalingsoefeningen en relaxatietechnieken

– omgaan met piekergedachten

– emoties herkennen en ervaren

– aandacht voor de adem

– aandacht terugbrengen in je hele lichaam ipv enkel je hoofd

– oordeel loslaten

– veilige plek creëren

– …

Ook voor dit traject is er een speciaal opvolgboekje voorzien om thuis in te vullen en als begeleiding bij de oefeningen.

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.
De kostprijs voor een traject is € 290

Meer info of inschrijven kan via info@equirelaxatie.be of via de knoppen.

0 Comments